Ulovok
- ivet mikesova
- Člen SBA
- Dátum registrácie:07 Apr 2008 11:22
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Ulovok
Stanko pekna borovicka, drzim silno palce, aby sa ujala. Pa
- Marián Šimkovič
- Moderátor
- Dátum registrácie:03 Apr 2008 21:34
Dufam že prežije.?!
Pri takýchto väčších stromčekov je lepšie zachovať pôvodný substrát na koreňoch aby sa nenarušili jemné vlásočnice. Tu je vidieť že korene sú holé bez substrátu.
Pri takýchto väčších stromčekov je lepšie zachovať pôvodný substrát na koreňoch aby sa nenarušili jemné vlásočnice. Tu je vidieť že korene sú holé bez substrátu.
Marián Šimkovič
Danubius bonsai klub Bratislava
Danubius bonsai klub Bratislava
-
- Člen SBA
- Dátum registrácie:17 Apr 2008 09:50
Borovica je to pekná....
žiaľ zle vykopaná,takto obnažené korene bez substrátu a mikorízy nemajú šancu prežiť.Do budúcna odporúčam prečítať si niečo o správnom vyberaní stromov z prírody.Škoda , pekné yamadori /aj s vedomosťami o druhoch,či kultivaroch.../
Viem , že autora týmto nepoteším ,ale toto je základná chyba.
Kedysi pred 25 rokmi som aj ja urobil podobné chyby a tak to teraz myslím úprimne,a chcem, aby si sa s toho poučil.
Želám Ti,aby si v budúcnosti dva krát meral a raz strihal.....
modrooký krokodíl
žiaľ zle vykopaná,takto obnažené korene bez substrátu a mikorízy nemajú šancu prežiť.Do budúcna odporúčam prečítať si niečo o správnom vyberaní stromov z prírody.Škoda , pekné yamadori /aj s vedomosťami o druhoch,či kultivaroch.../
Viem , že autora týmto nepoteším ,ale toto je základná chyba.
Kedysi pred 25 rokmi som aj ja urobil podobné chyby a tak to teraz myslím úprimne,a chcem, aby si sa s toho poučil.
Želám Ti,aby si v budúcnosti dva krát meral a raz strihal.....
modrooký krokodíl
..dajte to bleskovo do voľnej pôdy a zvýšte zálievku, voľnú pôdu nepreleješ, skús dať aj koreňový stimulátor a možno prežije.
-
- Dátum registrácie:07 Dec 2008 16:52
Dakujem všetkým ktorí fandia mojmu stromčeku! Pre Cirila borovica rastla pod vys.napetím a len v samom a uplne suchom piesku a dalšiu prerezavku bi už určite neprežila. Stano Pd.
-
- Dátum registrácie:26 Jún 2009 17:51
- Kontaktovať užívateľa:
Drzime jej palce a aj modlit sa budeme aby to zmaklaStano Pd napísal:Dakujem všetkým ktorí fandia mojmu stromčeku! Pre Cirila borovica rastla pod vys.napetím a len v samom a uplne suchom piesku a dalšiu prerezavku bi už určite neprežila. Stano Pd.

- Juraj Szabo
- Prezident
- Dátum registrácie:05 Apr 2008 19:29
- Kontaktovať užívateľa:
Borovica sice bez mykorhizy neprežije ale držim palce .Snad len mala pripomienka , na borovice sa stimulator nedoporučuje , židna chemia na korene .mohla by zahubiť aj to malo čo ostalo z mykorhizy .
člen prezídia SBA
http://www.bonsaicentrumkosice.sk/
http://www.bonsaicentrumkosice.sk/
-
- Dátum registrácie:06 Apr 2008 11:17
- Kontaktovať užívateľa:
Ľudia, nebuďte zas až tak skeptickí...tatko Homola nie je žiaden "zelenáč" - nie je to prvá borovica, ktorú vykopal a následne aj úspešne pestoval... Ja verím tomu, že rovnako sa mu podarí postarať sa aj o tento skvelý kúsok...
Zdraví Rudo
-
- Člen SBA
- Dátum registrácie:17 Apr 2008 09:50
Stanko,
samozrejme,že fandím Tvojmu stromu,ja som totiž večný optimista a prajem Ti, aby si o rok na fóre ukázal, ako sa chytila.Len som si spomenul na chybu ktorú som ja spravil na mojom yamadori/polieval som ju sústavne tatranským čajom a to 52%...asi/.Nechcel som Ťa mojim príspevkom znechutiť a ani to nebol zámer.
modrooký krokodíl
samozrejme,že fandím Tvojmu stromu,ja som totiž večný optimista a prajem Ti, aby si o rok na fóre ukázal, ako sa chytila.Len som si spomenul na chybu ktorú som ja spravil na mojom yamadori/polieval som ju sústavne tatranským čajom a to 52%...asi/.Nechcel som Ťa mojim príspevkom znechutiť a ani to nebol zámer.
modrooký krokodíl
-
- Prezídium
- Dátum registrácie:15 Apr 2008 15:56
Ahojte,
skusenost s tymto typom yamadori mam aj ja, bohuzial negativnu. Odporucam zasadit do zeminy a na totalne slnecne miesto(7:00 hod az 18:00 hod). Mozno zakoreni.
Vlado
skusenost s tymto typom yamadori mam aj ja, bohuzial negativnu. Odporucam zasadit do zeminy a na totalne slnecne miesto(7:00 hod az 18:00 hod). Mozno zakoreni.
Vlado
-
- Dátum registrácie:30 Jan 2009 16:55
Ja chodim Stanovi už nejaký ten rok ,ale suchú borovicu som u neho ešte nevidel. Ak ma u niekoho prežiť tak je u toho pravého.
Rado.
Rado.
-
- Dátum registrácie:26 Jún 2009 17:51
- Kontaktovať užívateľa:
pekne si to napisalMikuš Radovan napísal:Ja chodim Stanovi už nejaký ten rok ,ale suchú borovicu som u neho ešte nevidel. Ak ma u niekoho prežiť tak je u toho pravého.
Rado.

-
- Člen SBA
- Dátum registrácie:22 Máj 2008 21:29
ahoj Juraj, bol by som zvedavý v akej forme je teraz borovica.
alex
alex
-
- Dátum registrácie:30 Jan 2009 16:55
Ahoj Alex.
Dávnejšie som napísal že verím že táto borovica prežije, pretože poznám Stana ako sa o svoje úlovky vie postarať. A že som sa nemýlil sa môžeš presvedčiť ak sa pozrieš na stránku pána Slováka. Je tam táto borovica ako borovica pána Homolu.
Rado.
Dávnejšie som napísal že verím že táto borovica prežije, pretože poznám Stana ako sa o svoje úlovky vie postarať. A že som sa nemýlil sa môžeš presvedčiť ak sa pozrieš na stránku pána Slováka. Je tam táto borovica ako borovica pána Homolu.
Rado.