galeria našich prckov

Užívateľov profilový obrázok
vlado
Dátum registrácie:03 Apr 2008 19:43
Kontaktovať užívateľa:
Re: galeria našich prckov

Príspevok od užívateľa vlado » 09 Aug 2011 11:42

:mrgreen: všetko bude , aj miska, čau!

Juraj Szabo
Prezident
Prezident
Dátum registrácie:05 Apr 2008 19:29
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Juraj Szabo » 13 Aug 2011 08:33

Tak to zaujalo aj mňa , prečo taký parádny shohin ešte nemá misku ? :D

vlado
Dátum registrácie:03 Apr 2008 19:43
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa vlado » 13 Aug 2011 11:30

Ahoj Ďuri.
stromček má aj misku avšak je stále vo vývoji,tvarovaný len strihom dva krát za rok, takže je veľká aby neuschol - možno ešte rok dva na slušný tvar bude treba.
druhá fotka je východzia rastlina zo záhradkárstva...
v.
spirea2wm.jpg
spirea 2awz.jpg

Juraj Formel
Člen SBA
Člen SBA
Dátum registrácie:08 Apr 2008 23:24

Príspevok od užívateľa Juraj Formel » 13 Aug 2011 23:15

nooo vida , Vedúúci,tá návšteva šohin majstrov u susedov ta naštartuvala skvostne,,,parádny kúsok,držím palec v dalšom vývoji...na jar pridám aj já hádam dačo....

Jano Peteraj
Člen SBA
Člen SBA
Dátum registrácie:01 Apr 2011 06:49

Príspevok od užívateľa Jano Peteraj » 17 Aug 2011 17:51

Ahojte! Po dlhom váhaní som sa rozhodol podeliť sa s vami o jeden z mojích bonsaiov. Ide o skalník vysoký cca. 14cm. Budem vďačný aj za konštruktívnu kritiku. Pripájam pohľady z dvoch uhlov dopadu svetla (nevedel som sa rozhodnúť).
Prílohy
skalník 001.jpg
skalník 004.jpg

P.SYROVY
Dátum registrácie:23 Jún 2008 11:17
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa P.SYROVY » 17 Aug 2011 23:01

Mě se líbí.Jen je škoda té pravé větve co jde z vnitřku oblouku.Mohla být víc nahoře.Jestli vidím dobře tak ti tam něco raší...nápad do budoucna....
Trpelivost prinasi BONSAIE.... Petr S.

Martin Krivošík
Prezídium
Prezídium
Dátum registrácie:15 Sep 2008 13:33
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Martin Krivošík » 18 Aug 2011 09:13

Ahoj, je to pekný malý bonsaj, takže druhý krát neváhaj a veselo sem svoju tvorbu uverejni.
Ako už bolo povedané, pravý spodný konárik vyrastá z vnútorného ohybu. Prázdne miesta - negatívne priestory sú na rovnakej úrovni.
Bolo by super ak by si donútil (alebo možno lepší výraz - primäl) stromček aby obrašil kúsok nad terajším spodným pravým. Pokúsil som sa to aj narýchlo zobraziť na fotke. Čau
Prílohy
SKALNK.JPG
taký rýchly návrh v skicári, na lepší nebol čas :)
SKALNK.JPG (31.1KiB)8234 zobrazení

Jano Peteraj
Člen SBA
Člen SBA

Príspevok od užívateľa Jano Peteraj » 18 Aug 2011 10:02

Ďakujem za postrech. Viem o tých dvoch konárikoch vľavo. Na tom vyššom v ľavo bol od jari drôť, aby bol trochu vyššie- zhruba ako si zakreslil, ale dal som ho dole kvoli foteniu a ešte to kleslo do pôvodného stavu. Ďakujem za povzbudenie, dám aj ďalšie a uvidím čo poviete.

Juraj Szabo
Prezident
Prezident
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Juraj Szabo » 19 Aug 2011 08:25

Vlado , pekná práca .Jano , stromček je peknučky len je tam veľa vzduchu :) .Na jar radikalne zakratiť vrchnú tretinu stromčeka a on už naraší.Snažíme sa dodržať hrúbku konárov - najspodnejší najsilnejši a postupne hore najtenší. Pri shohinoch sú detaili najdôležitejšie , držím palce :wink: .
Prílohy
IMG_4631-shohin.jpg

Cyril Tatranský
Člen SBA
Člen SBA
Dátum registrácie:17 Apr 2008 09:50

Príspevok od užívateľa Cyril Tatranský » 20 Aug 2011 20:26

Ahoj Jano,
skalník má už svoju charakteristiku aj misku.Ak chceš,aby bol s neho dobrý strom aspoň na dva roky ho vyber z misky a zasaď do pôdy,ak máš záhradu,alebo do veľkej debničky.Každopádne potrebuje zosilnieť viac,ako je terajšia jeho hrúbka a netlačiť strom hneď do misky/aj keď chceš robiť s neho napríklad sohin/

K miske asi toľko ......je fakt pekná,.............. ale pozri sa na jej výšku a hrúbku kmeňa stromčeka.Je to nepomer,ktorý môžeš zhrubnutím kmeňa časom odstrániť a potom presadiť do elegantnej misky ktorú už máš.
Páči sa mi Jano Tvoja odvaha a zrejme aj chuť do bonsajov,ako už Martin spomenul,kľudne sem dávaj svoje stromčeky.To, že si si vybral práve skalník je veľmi chválihodné, lebo na domácich drevinách sa lepšie pracuje,ako na niektorých dovozových.
A na záver,tá miska je fakt pekná.................
Cyril :)

Cyril Tatranský
Člen SBA
Člen SBA
Dátum registrácie:17 Apr 2008 09:50

Príspevok od užívateľa Cyril Tatranský » 20 Aug 2011 20:48

.........................ešte kým skončí pekná sobota,
doporučujem všetkým pestovateľom sohinov pozrieť si pozorne českú stránku........ Bonsai dnes - Michala REHMANA.Jeho dvadsaťročná tvorba má vysokú kvalitu a tak môžete chytiť tú správnu inšpiráciu .Za zmienku stojí aj komplexný a vyvážený zámer misky a mini bonsaja.Píšem to hlavne pre tých,ktorí si neodskočili na dobre fungujúcu českú stránku.................
Cyril

Jano Peteraj
Člen SBA
Člen SBA

Príspevok od užívateľa Jano Peteraj » 20 Aug 2011 23:25

Veľmi pekne ďakujem za rady a odporúčania. Postupne pridám aj ostatné, len nechcem zahltiť naraz celé fórum.

mirko
Dátum registrácie:25 Feb 2011 16:26

Príspevok od užívateľa mirko » 22 Aug 2011 13:20

ja dakujem za odporučania pozrieť si šohiny pana michala rehmana :) lebo som o nich vobec nevedel

P.SYROVY
Dátum registrácie:23 Jún 2008 11:17
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa P.SYROVY » 22 Aug 2011 23:14

Tak pro další kteří nevědí doporučím stránky mého kamaráda mistra nad mistry: stačí dát jméno :Morten Albek bonsai jakýkoliv vyhledávač to jistě najde........
Trpelivost prinasi BONSAIE.... Petr S.

Juraj Szabo
Prezident
Prezident
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Juraj Szabo » 03 Dec 2011 22:12

Tak prcky sa začínajú pomaly chystať na zimu. Na shohiny používam obyčajnú prepravku, polystyrén a rašelinu prípadne záhradný substrát.Polystyrenom vyložím celú vnútornú časť prepravky.Na spodok nasypem vrstvu zeminy a poukladam na ňu stromčeky.Potom len zasypem z hlinou aj vrch a povyplňujem medzery medzy miskami. Kedˇ že už sú substráty v miskách zamrznuté nevyberám ich z misiek von .Zimujem ich aj s miskami. Na vonkajšie stromčeky je preto lepšie používať mrazuvzdorné misky. Výhodou je aj možnosť vystavovania v zimných mesiacoch. Prepravka sa jednoducho prenesie do chladnej miestnosti a kedˇ zamrznutá zem povolí stromčeky aj s miskami vyberieme na potrebný čas.Ja mám shohiny uložené v domčeku .Nie je tam kúrenie a zima je tam ako vonku , ale nefúka tam vietor .Bedničky su vložené na nižšie miesta , do tieňa .
Prílohy
DSC00500-1.jpg
DSC00501-2.jpg
DSC00502-3.jpg
DSC00503-4.jpg

Napísať odpoveď