Borovica pohladovka
- novotny eduard
- Dátum registrácie: 29 Júl 2014 22:59
Borovica pohladovka
Ahoj. Skúste poradiť akú zvoliť pohľadovku. Na jar by som chcel na drôtovať. Nafotil som tak nahrubo možné pohľady. Ďakujem za tipy.
Novotný Eduard
-
- Site Admin
- Dátum registrácie: 29 Aug 2010 14:43
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Borovica pohladovka
Za mna kvoli pohybu kmena 3 alebo 4. Ostatne vytvaraju v ohybe kmena neesteticke siroke oko - linie maju byt v suhre a nie sa krutit proti sebe. Subjektivne sa mi viac paci 3, lebo sa strom bude vlnit popred misku, co je netradicne v nasich koncinach.
Samozrejme, co sa tyka koruny, tu budes musiet prerobit, aby bola v sulade s pohybom kmena, tzn. spodok koruny sa musi tahat dolava a nie dole. Plati v pripade vyberu 3 aj 4.
Samozrejme, co sa tyka koruny, tu budes musiet prerobit, aby bola v sulade s pohybom kmena, tzn. spodok koruny sa musi tahat dolava a nie dole. Plati v pripade vyberu 3 aj 4.
- novotny eduard
Dík za typ, tiež sa prikláňam k tomu aby kmeň bol vpredu. Možno ešte s náklonom by sa dalo pracovať. Korunu som zatiaľ nedrôtoval, najskôr musím mať jasno v pozícii kmeňa a podľa toho založiť korunu.
Inak strom bol vystavený v Nitre 2014. Ja ho mám tretý rok. Vypadal inak vid. foto. Rozhodol som sa pre kaskádu vzhľadom na dlhý kmeň.
Inak strom bol vystavený v Nitre 2014. Ja ho mám tretý rok. Vypadal inak vid. foto. Rozhodol som sa pre kaskádu vzhľadom na dlhý kmeň.
Novotný Eduard
-
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
Riadna zmena. Kaskada je urcite lepsia volba.
- novotny eduard
V korune bola len špiralovito stočená s obrostom až na konci,
Novotný Eduard
- Mimo
- Dátum registrácie: 14 Júl 2015 08:16
- Kontaktovať užívateľa:
Trojka alebo štvorka vyzera fakt zaujímavo 
Teším sa na foto po tvarovaní.

Teším sa na foto po tvarovaní.
- novotny eduard
Výsledok tvarovania s Jurajom S. na škole v Hlohovci. Tvar sa s kompaktní a na drôtovanie koruny sa počká až sa zotaví po ohýbaní.
Novotný Eduard
-
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
Pekne, cize si vychadzal 1-ky a vyohybal kmen na vyriesenie nedostatku kmena. Pekne.
- novotny eduard
No ja som mal v úmysle vychádzať z trojky pohľadu a ísť na kaskádu ale Juraj ma presvedčil že bude zaujímavejšie dostať korunu bližšie ku kmeňu aby sme dosiahli kompaktný tvar. Drôtovanie vetiev sme odložili na neskôr pokiaľ sa dobre nezotaví s ohýbania.
Novotný Eduard
-
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
som sa ta vlastne neopytal. strom bol vystaveny v miske a ako sa dostal do tak velkeho plastaku? Kupene od majitela, co pestoval v hline?
- novotny eduard
Borovica patrila Ing. O. Haluškovi vystavoval ju v 2014 v Nitre a neskôr bola v zemi na záhone. Potom sa dostala cez kolegov z nášho klubu ku mne a preto som ju zasadil do väčšej misy a aj komplet premyl korene od hliny a čakal kým sa zotaví.
Novotný Eduard