Čínska ruža
- ivet mikesova
- Člen SBA
- Dátum registrácie: 07 Apr 2008 11:22
- Kontaktovať užívateľa:
Čínska ruža
Ahoj priatelia, rada by som sa s vami podelila o malu radost, ktoru mam z toho, ze mi pojde moja bonsajova cinska ruza kvitnut. Ma za sebou asi 4 rocny vyvoj a este asi 1-2 roky potrva, kym bude tvar jej koruny kompaktny. Povodne to bola asi 1m vysoka bytova rastlina na kmeni, ale ked som zistila trochu viac o tom, ako sa daju vytvorit bonsaje, hned som kmienok na jar 2008 zrezala, do leta narasil a ostatne je zrejme z prilozenych fotiek. V roku 2009 som pri neopatrnom zasahu zlomila cely vrchol, takze zasa zacalo nove zapestovavanie vrcholovej casti, co vsak sposobilo aj to, ze sa lepsie zavetvila aj spodna cast konarov. Uz teraz je zrejme, ze to bude celkom pekny shohin. Dufam, ze sa bude pacit
...

-
- Prezídium
- Dátum registrácie: 15 Sep 2008 13:33
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Čínska ruža
ahoj Ivet, parádna prácička. Keď vykvitne, tak sprav ďalšie foto, môžeme ho dať na porovnanie k fotke čínskej ruže od Tibora Opáta.
- Juraj Szabo
- Prezident
- Dátum registrácie: 05 Apr 2008 19:29
- Kontaktovať užívateľa:
Ivet mne sa páči
, snáď inú misku ale tuto máš vlastnú tak nemôžem nič namietať .Ahoj
.

člen prezídia SBA
http://www.bonsaicentrumkosice.sk/
-
- Dátum registrácie: 06 Apr 2008 11:17
- Kontaktovať užívateľa:
Keď som prvýkrát uvidel voľakedy dávnejšie tú Tiborovu, tak som ani nechcel veriť, že je to možné...sú to totiž drevinky, ktoré mám už vyše 20 rokov v byte a odradili ma od začiatku veľkosťou listov a krehkosťou dreva...asi ma Ivet donútiš zmeniť názor - vidím, že napriek všetkému to možné je a určite sa s nimi pokúsim čosi urobiť aj ja...
Pekná rastlinka. Gratulujem.
Pekná rastlinka. Gratulujem.
Zdraví Rudo
- ivet mikesova
- Člen SBA
- Kontaktovať užívateľa:
Az teraz po Rudovom prispevku som si uvedomila, ze som neprilepila foto s rozkvitnutym kvetom, tak teraz cinim napravu
. Ak vsetko pojde ako ma, mozno ju uvidite nazivo na Narodnej vystave 2012. Inak kvety su trochu disproporcne ku korune, takze nie su prioritou pri pestovani tohto bonsaja, len vedlajsim produktom, ktory na par dni potesi oci.

- Juraj Szabo
- Prezident
- Dátum registrácie: 05 Apr 2008 19:29
- Kontaktovať užívateľa:
Veľmi pekný stromček , gratulujem .
člen prezídia SBA
-
- Člen SBA
- Dátum registrácie: 08 Apr 2008 23:24
nooo Pekná práca a vdakou ti za opateru sú krásne a(bohužiaľ) krátko kvitnúce kvety....... 

- ivet mikesova
- Člen SBA
- Kontaktovať užívateľa:
Ako tak prezeram starsie clanku, zabudla som aktualizovat dalsi vyvoj, takze to napravam a pridavam aktualne foto, cca pred mesiacom bola ruza presadena do inej misky a trochu upravena v korunovej casti.
- peter G
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012 08:27
Pekná čínska ružička, našiel som tiež jednu zabudnutú. Má asi 15 rokov, všimol som si ju vždy len keď mala problém. Tak som ju presadil do čistej akadamy ako všetky svoje problematické rastliny a pretvaroval po Vašom vzore. Akurát ešte nikdy nekvitla, či má anorganické hnojivo alebo bio gold...
long live your 盆栽
Peter Greguš
Peter Greguš
- ivet mikesova
- Člen SBA
- Kontaktovať užívateľa:
Hlavne sa netreba bat razantneho zrezavania, len vdaka tomu je ta moja tak husto zalistena. Tazko povedat, preco vam nekvitne. Ja moju striham kazdy rok, odstranujem priebezne velke listy, hnojim len prilezitostne, no je od jari do jesene vonku na juznom balkone. A kvitne mi 2x rocne.
Drzim palce a prajem vela uspechov s jej pestovanim.
Drzim palce a prajem vela uspechov s jej pestovanim.
- peter G
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012 08:27
Ďakujem za odpoveď, budem ju mať viac na očiach. Bohužiaľ letnenie jej neviem poskytnúť z priestorových dôvodov.
"Subtropický" balkón je preplnený nehovoriac o tom druhom.
A ešte otázka-je to Hibiscus rosa-chinensis? Lebo ich je viac druhov, aj také, čo celoročne u nás znesú ext. podmienky.
BTW: vyrábate krásne misky, asi sa ozvem.
"Subtropický" balkón je preplnený nehovoriac o tom druhom.
A ešte otázka-je to Hibiscus rosa-chinensis? Lebo ich je viac druhov, aj také, čo celoročne u nás znesú ext. podmienky.
BTW: vyrábate krásne misky, asi sa ozvem.
long live your 盆栽
Peter Greguš
Peter Greguš
- ivet mikesova
- Člen SBA
- Kontaktovať užívateľa:
Ano je to hibiscus rosacea sinensis, nie je mrazuvzdorna !!!